Gratis screening

Behandeling

Snel naar

Behandeling van Slaapapneu

De gevolgen van slaapapneu zijn serieus, de kans op bijvoorbeeld een hartaanval en suikerziekte nemen toe. Maar de gevolgen zijn ook voor u en uw omgeving vervelend. Denk aan het constant moe zijn tijdens uw werk of in slaapvallen tijdens het auto rijden.

U doet er dus verstandig aan om uw klachten serieus te nemen. Is er slaapapneu gediagnosticeerd dan biedt Apneucentrum Nederland u verschillende behandelingen.
Wij helpen u graag door uw problemen te verhelpen en uw kwaliteit van leven te verbeteren.

CPAP

CPAP apparatuurWanneer middels een slaaponderzoek slaapapneu bij u is vastgesteld bieden wij u de behandeling met een CPAP apparaat aan. Dit is de meest voorkomende behandeling voor slaapapneu in Nederland. Volgens de meest recente gegevens hebben ongeveer 160.000 mensen in Nederland een CPAP. 

CPAP wat staat voor continuous positive airway pressure(continue positive luchtweg druk) is een behandeling die u elke nacht zult gebruiken. 

Wanneer wij de behandeling starten zal een van onze CPAP-consulenten ruim de tijd voor u nemen en alle aspecten van de CPAP-therapie bespreken. U krijgt uitleg over hoe u het apparaat moet gebruiken, over hoe u alles moet bevestigen en natuurlijk een aantal handige tips 

Heeft u misschien slaapapneu?

Doe nu de online slaapapneu test!

Slaappositie Trainer

Mensen met positieafhankelijke slaapapneus hebben in rugligging tweemaal meer apneus hebben dan in andere houdingen. Mensen met POSAS kunnen geholpen worden met deze therapie. De Slaap Positie Trainer wordt met een band op de borst gedragen en gaat zachtjes trillen wanneer deze registreert dat de gebruiker zich op de rug draait. 

Lees meer

MRA-Beugel

MRA BeugelWanneer middels een slaaponderzoek slaapapneu bij u is vastgesteld bieden wij u de behandeling met een Mandibulair repositie apparaat aan. Dit is na CPAP de meest voorkomende behandeling voor slaapapneu in Nederland. Volgens de meest recente cijfers hebben ongeveer 60.000 mensen in Nederland een mra beugel. 

De MRA-beugel zorgt ervoor dat de onderkaak een stukje naar voren wordt geschoven. Doordat de onderkaak naar voren wordt geschoven wordt er achterin uw keel meer ruimte gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de luchtstroom verbeterd wordt tijdens het slapen en het snurken en de apneus afnemen.

Saraja Slaapcursus

Saraja Slaapcursus

Het kan zijn dat niet (alleen) slaapapneu de oorzaak is voor uw slaapklachten, vermoeidheid en verminderd functioneren overdag. In dat geval kan het wenselijk zijn om te onderzoeken of de oplossing (ook) te vinden is in het verbeteren van uw slaapgedrag.

Lees meer

Wat kunt u zelf doen

De behandeling van slaapapneu is symptoombestrijding. De ademstops zijn namelijk niet weg te nemen. Er zijn wel een aantal zaken waar u mee aan de slag kunt gaan om het aantal ademstops te verminderen. Onze long- of KNO-arts zal dit ook met u bespreken. U kunt bijvoorbeeld denken aan het minderen van alcohol, wanneer nodig afvallen, koffie minderen en stoppen met roken.

 

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren