Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Stemmingswisselingen

Snel naar

Stemmingswisselingen en slaapapneu

Stemmingswisselingen zijn een belangrijk symptoom, waaraan u overdag kunt herkennen  of u slaapapneu heeft. Mentale vermoeidheid is namelijk vaak een reden voor stemmingswisselingen. Bij stemmingswisselingen heeft u dagelijks meerdere keren last van intensieve en positieve en negatieve emoties. 

Kenmerken stemmingswisselingen

Kenmerken stemmingswisselingen

Iedereen heeft last van wisselende emoties, maar hoe herkent u nu stemmingswisselingen bij uzelf of uw partner? 

Zeer intense emoties;
De emoties volgen elkaar snel op;
Snel emotioneel reageren op prikkels.

Beïnvloedt uw stemmingswisselingen

Wanneer u slecht geslapen heeft of vermoeid wakker wordt bent u vaak erg prikkelbaar, waardoor uw emoties in bepaalde situaties ook sterker zijn. Dit kan na verloop van tijd verergeren, waardoor dit onder ander invloed heeft op uw relatie of het functioneren op uw werk. Het is daarom heel belangrijk om de oorzaak van uw stemmingswisselingen aan te pakken.

Voldoende slapen

Wanneer u lijdt aan slaapapneu slaapt u minder diep, door de verschillende ademstops. Hierdoor wordt u niet uitgerust wakker. Dit zorgt ervoor dat u vaak ernstig vermoeid bent. Voldoende slapen is van invloed op uw stemmingswisselingen. Vaak is slaapapneu dan ook een oorzaak van uw stemmingswisselingen. Met een goede nachtrust kunt u uw stemmingswisselingen beïnvloeden. Merkt u dat u vaak vermoeid wakker wordt en erg prikkelbaar bent overdag? Dan is het dan ook erg verstandig om te testen of u slaapapneu heeft.

De oplossing voor uw stemmingswisselingen

Wanneer uit de test inderdaad blijkt dat u kenmerken vertoont van slaapapneu, dan is het in elk geval belangrijk dat u een slaaponderzoek laat afnemen. U kunt zich via ons gratis een nacht laten onderzoeken in uw eigen bed. Door de juiste apparatuur en zeer nauwkeurige metingen hebben we direct een indicatie of u slaapapneu heeft. En of dit de oorzaak kan zijn van uw stemmingswisselingen overdag. Voor dit vooronderzoek heeft u geen verwijzing van uw arts nodig!

Vraag het gratis vooronderzoek aan

 De behandeling

Komt er uit het onderzoek naar voren dat u inderdaad lijdt aan slaapapneu? Dan kunnen wij dit  behandelen met een MRA-beugel of CPAP-apparaat. Deze behandeling wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Nadat we gestart zijn met behandelen slaapt u vaak binnen korte tijd beter. Door een betere nachtrust verminderen ook uw vermoeidheidsklachten en dus ook uw stemmingswisselingen door uw slaapapneu.

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.