Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Snel geirriteerd

Snel naar

Snel geïrriteerd en slaapapneu

Het is allereerst heel belangrijk om de symptomen van slaapapneu te herkennen. Door slaapapneu krijgt u ’s nachts onvoldoende rust. Dit zorgt ervoor dat u overdag vaak prikkelbaar en snel geïrriteerd bent. Bent u overdag vaak moe en daarbij ook nog eens snel geïrriteerd, dan is dit een symptoom waaraan u slaapapneu kunt herkennen.

Waarom bent u overdag snel geïrriteerd?

Waarom bent u overdag snel geïrriteerd?

De kwaliteit van slapen door slaapapneu is dus slecht. Iemand met slaapapneu heeft minimaal vijf keer per uur per nacht een ademstilstand. Hierdoor wordt de diepe REM-slaap niet bereikt, waardoor u ’s nachts niet goed herstelt. U wordt dan ook doodmoe en vaak met hoofdpijn wakker. 

Gevolgen van irritatie in uw dagelijks leven

Hierdoor bent u overdag emotioneel meer beïnvloedbaar, wat ervoor zorgt dat u sneller geprikkeld en  geïrriteerd raakt. Dit kan tot privé problemen of misschien wel problemen op het werk lijden. Daarom is het erg verstandig om te testen of u mogelijk lijdt aan slaapapneu.

Test nu snel online of u slaapapneu heeft

Wat is kwalitatief goede slaap?

Slaap is tenslotte erg belangrijk voor uw gezondheid. Uw lichaam heeft elke nacht een aantal uren kwalitatief goede slaap nodig om te herstellen en te ontspannen. Zo kunt u de volgende dag weer optimaal functioneren. Maar wanneer slaapt u nu kwalitatief goed? Niet iedereen heeft tenslotte evenveel slaap nodig. Sommige mensen zijn uitgerust na zes uur slapen, terwijl iemand anders misschien wel tien uur slaap per nacht nodig heeft.

  • Af en toe wakker worden is normaal, vooral tegen de ochtend.
  • Wanneer u ouder wordt is het normaal dat u minder diep slaapt.
  • Af en toe te weinig slaap kan geen kwaad
  • Als u zich overdag redelijk fit voelt, rust u voldoende uit.

Slaapapneu en snel geïrriteerd: een combinatie van symptomen

Wanneer u dan ook merkt dat u overdag snel geïrriteerd bent, dan is het verstandig om na te denken of u of uw partner daarnaast ook merkt dat u ’s nachts vaak wakker wordt. Ook is het belangrijk om tijdig vermoeidheid te signaleren. De combinatie van deze symptomen kan er zeker op duiden dat slaapapneu ervoor zorgt dat u overdag snel geïrriteerd bent.

De oplossing voor uw irritatie overdag

Wat is nu oplossing voor uw klachten? Na het doen van onze online test is het in elk geval belangrijk om hier verder onderzoek naar te laten doen. U kunt zich via ons gratis een nacht laten onderzoeken!  Tijdens dit onderzoek doen we verschillende metingen om achter de oorzaak van uw klachten te komen. Hierdoor weten we snel of de reden dat u snel geïrriteerd bent inderdaad ontstaat door slaapapneu. Een groot voordeel van deze screening is dat u geen verwijzing van uw arts nodig heeft. En u slaapt ook nog eens gewoon thuis! Mocht er uit dit onderzoek komen dat er een uitgebreider onderzoek nodig is. Dan is het mogelijk om een volledig slaaponderzoek te doen. 

Hierdoor bent u overdag emotioneel meer beïnvloedbaar, wat ervoor zorgt dat u sneller geprikkeld en  geïrriteerd raakt. Dit kan tot privé problemen of misschien wel problemen op het werk lijden. Daarom is het erg verstandig om te testen of u mogelijk lijdt aan slaapapneu.

Vraag het vooronderzoek aan

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.