Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Snel geirriteerd

Snel naar

Snel geïrriteerd en slaapapneu

Door slaapapneu krijgt u ’s nachts onvoldoende rust. Dit zorgt ervoor dat u overdag vaak prikkelbaar en snel geïrriteerd bent.

Waarom bent u snel geïrriteerd?

Waarom bent u snel geïrriteerd?

Met slaapapneu is de kwaliteit van slapen slecht. Minstens vijf keer per nacht stokt uw adem. U bereikt daardoor niet de diepe REM-slaap, waardoor u ’s nachts niet de kans krijgt om te herstellen. U wordt dan ook doodmoe en vaak met hoofdpijn wakker.

Gevolgen van irritatie in uw dagelijks leven

Het slaaptekort maakt dat u overdag emotioneel meer beïnvloedbaar bent en sneller geprikkeld en geïrriteerd raakt. Dit kan voor problemen zorgen in uw privéleven of op het werk. Daarom is het verstandig om te testen of u mogelijk lijdt aan slaapapneu.

Test nu online of u slaapapneu heeft

Wat is kwalitatief goede slaap?

Slaap is erg belangrijk voor uw gezondheid. Uw lichaam heeft elke nacht een aantal uren kwalitatief goede slaap nodig om te herstellen en te ontspannen. Zo kunt u de volgende dag weer optimaal functioneren. Maar wanneer slaapt u nu kwalitatief goed? Niet iedereen heeft evenveel slaap nodig. Sommige mensen zijn uitgerust na zes uur slapen, terwijl een ander misschien wel tien uur slaap per nacht nodig heeft. Voelt u zich overdag redelijk fit? Dan rust u voldoende uit.

  • Af en toe wakker worden is normaal, vooral tegen de ochtend.
  • Wanneer u ouder wordt, is het normaal dat u minder diep slaapt.
  • Af en toe te weinig slaap kan geen kwaad.

Slaapapneu en snel geïrriteerd: een combinatie van symptomen

Wanneer u merkt dat u overdag snel geïrriteerd bent, dan is het verstandig om na te denken of u ’s nachts vaak wakker wordt. De combinatie van vermoeidheid en irritatie kan duiden op slaapapneu.

Wat nu?

Als uit onze online test komt, dat u mogelijk met slaapapneu kampt, dan is het belangrijk om dit verder te onderzoeken. Vraag een gratis en vrijblijvend slaaponderzoek bij ons aan. Tijdens dit onderzoek doen we verschillende metingen om achter de oorzaak van uw klachten te komen. We weten snel of slaapapneu de oorzaak van uw irritatie is. Een groot voordeel van deze screening is dat u geen verwijzing van uw arts nodig heeft. Bovendien slaapt u tijdens het onderzoek gewoon thuis in uw eigen bed.

Vraag het vooronderzoek aan

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren