Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Slaapapneu

Snel naar

In Nederland zijn meer dan een half miljoen mensen met niet gediagnosticeerd slaapapneu. Er zijn waarschijnlijk nog veel meer mensen die hier ongemerkt aan lijden. Jammer, want de klachten die door apneu ontstaan kunnen verholpen worden met een goede en doeltreffende behandeling.

De symptomen van slaapapneu

Apneu treedt op wanneer u ‘s nachts stopt met ademhalen. Het lichaam herstelt zich vervolgens snel en brengt de ademhaling weer op gang, meestal zonder dat u wakker wordt. Dit gebeurt niet eenmalig, maar verschillende malen per uur. In plaats dat het lichaam tot rust komt, moet het dus voortdurend waakzaam zijn. Als gevolg hiervan wordt u uitgeput wakker. Heeft u ‘s ochtends wel eens het gevoel dat u de hele nacht hard gewerkt heeft? Dan lijdt u misschien aan slaapapneu.

Diagnose stellen

Een van de belangrijkste klachten van apneu is onverklaarbare vermoeidheid bij het wakker worden, maar ook tijdens de rest van de dag. Hoewel slapeloosheid ook vermoeidheid tot gevolg heeft is dit niet hetzelfde als apneu, omdat apneu immers juist optreedt tijdens de slaap. Het kan echter wel voorkomen dat iemand die lijdt aan apneu midden in de nacht buiten adem wakker schrikt van een ademstop

Het goede nieuws
Het goede nieuws is dat u zich via het apneucentrum gratis kunt laten testen op slaapapneu en dat eventuele behandelingen geheel vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Doe allereerst onze online scan slaapapneu. Wanneer uw scan aanleiding geeft tot zorgen, maakt u een afspraak om meetapparatuur op te halen bij onze vestiging in Barneveld of Uden. Deze screeningsapparatuur registreert het aantal en de frequentie van uw ademstops. Wanneer u de apparatuur terugbrengt en wij de gegevens uitlezen, kunnen we met grote nauwkeurigheid vaststellen of u al dan niet een behandeling nodig heeft.

Contact met het apneucentrum

Tijdens kantooruren hebben wij een bemande chat op onze website. U krijgt dan vrijwel onmiddellijk antwoord op uw vragen. Als u meteen iemand wilt spreken, belt u naar tel 085 1302 174. Wanneer wij bezig of bezet zijn kunt u een boodschap achterlaten of ons contactformulier invullen om te vragen of wij u terugbellen. Liever WhatsAppen? Dat mag via 06 3012 5310. Neem gerust contact met ons op, ook al weet u niet precies wat u wilt vragen: wij zijn de specialisten die u verder helpen!

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren