Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

OSAS

Snel naar

Slaapapneu, het obstructief slaapapneusyndroom

Slaapapneu wordt ook wel het obstructief slaapsyndroom genoemd. Steeds meer mensen kennen slaapapneu dan ook onder de benaming OSAS. OSAS is een chronische aandoening, waarbij er minimaal vijf keer per uur ‘s nachts een ademstilstand optreedt. Hierdoor schrikt u wakker of slaapt u minder diep. Dit slaapsyndroom moet niet verward worden met het centrale slaapapneu syndroom, CSAS. Hierbij geven de hersenen te weinig prikkels af om te ademen.

OSAS in uw dagelijks leven

OSAS in uw dagelijks leven

 Als u OSAS heeft voelt u zich vaak erg vermoeid. Hierdoor kan dit slaapsyndroom van invloed zijn op  uw dagelijks leven. Wanneer u OSAS heeft, kunt u zich minder goed inspannen, minder concentreren en ook het opnemen van nieuwe informatie gaat vaak moeilijker. Deze beperkingen kunnen leiden tot bijvoorbeeld functioneringsproblemen op uw werk.

De ernst van OSAS

Het obstructief slaap syndroom is te verdelen in drie categorieën, namelijk: lichte OSAS, matige OSAS of ernstige OSAS. Aan de hand van het aantal adempauzes per uur en de mate van uw slaperigheid overdag kunt u bepalen in welke categorie u valt. Belangrijk om hierbij te weten is dat de ademstops ’s nachts juist door de partner opgemerkt worden. 

Aantal adempauzes

  • 5-15 per uur: lichte OSAS
  • 15-30 per uur: matige OSAS
  • 30 of meer per uur: ernstige OSAS

In slaap vallen in situaties waarbij aandacht nodig is: 

  • Weinig aandacht, zoals televisie kijken: lichte OSAS
  • Middelmatige aandacht, zoals vergaderen: matige OSAS
  • Veel aandacht, zoals autorijden: ernstige OSAS

Wanneer u of uw partner merkt dat u ‘s nachts last heeft van adempauzes en overdag erg slaperig bent is het verstandig om te testen of het obstructief slaapsyndroom te doorzaak kan zijn. Met onze Online Snelscan heeft u binnen een minuut u al de uitslag!

Test nu snel online of u slaapapneu heeft
 
De oplossing

Wat kunt u doen wanneer uit de test komt dat u mogelijk lijdt aan OSAS? Het is dan in elk geval belangrijk om hier verder onderzoek naar te laten doen. U kunt zich via ons gratis een nacht laten onderzoeken. Dit kan gewoon thuis in uw eigen bed! Door de juiste apparatuur en nauwkeurige metingen van dit slaaponderzoek weten we snel of u inderdaad lijdt aan dit slaapsyndroom. Een groot voordeel is dat u geen verwijzing van uw arts nodig heeft voor dit onderzoek. Mocht er uit dit onderzoek komen dat er een uitgebreider onderzoek nodig is. Dan is het mogelijk om een volledig slaaponderzoek te doen. 

Vraag het gratis vooronderzoek aan

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.