Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Vermoeidheid

Snel naar

Vermoeidheid is een vage klacht die veel oorzaken kan hebben en grote gevolgen. Men kan tijdelijk moe zijn in de herstelperiode na een ziekte of een stressvolle periode. Als we voldoende rust nemen herstelt ons energieniveau zich weer automatisch en voelen we ons weer goed. Als onze vermoeidheid langer aanhoudt tast het echter de kwaliteit van ons leven aan. Vaak moe zijn is een klacht die we absoluut serieus moeten nemen.

De gevolgen van vermoeidheid

Een dagje moe zijn is helemaal niet erg. Chronische moeheid leidt echter tot ongelukken en ziekten.

 • Concentratieverlies
  Niet voor niets moeten vrachtwagenchauffeurs verplichte rijpauzes nemen. Achter het stuur in slaap vallen kan mensenlevens kosten. Maar ook thuis of op het werk is het vervelend om je niet te kunnen concentreren omdat alle taken veel meer moeite kosten en omdat je veel meer fouten maakt.
 • Verminderde weerstand
  Chronische vermoeidheid ondermijnt het immuunsysteem. Een gezond lichaam weet de meeste ziektekiemen te overwinnen, maar bij een verminderde weerstand slaat een ziekte sneller toe.
 • Te weinig energie
  Lukt het nog om te gaan werken of om elke dag gezond te eten? Dit kost allemaal veel energie die u misschien niet meer heeft.
 • Gewichtstoename
  Van bewegen krijgt u energie en na een bezoek aan de sportschool voelt u zich meteen beter. Uw energie gaat weer stromen. Helaas; wanneer u te moe bent lukt dit niet meer. De kilo’s vliegen er aan en de risico op diabetes stijgt.
 • Zwaarmoedigheid
  Tja, wanneer u zich door de dag moet slepen lijkt het leven niet zo leuk meer. Alles kost zo veel moeite en u kijkt overal tegenop.

Deze gevolgen zijn stuk voor stuk zeer ernstig. Vermoeidheidsklachten moeten serieus genomen worden aangezien de klachten zelf tot een neerwaartse spiraal kunnen leiden.

Het belang van een goede ademhaling

Ademhalingsstoringen zoals slaapapneu zorgen voor een chronisch tekort aan zuurstof en bovendien voor een verstoorde slaap. Het zuurstof tekort komt door de ademstops die ’s nachts optreden. Ons energieniveau komt hierdoor op een heel laag pitje te staan. Is uw vermoeidheid het gevolg van slaapapneu? Bij het apneucentrum doet u een gratis slaaponderzoek waar u geen verwijzing van uw huisarts voor nodig heeft.

De behandeling van uw vermoeidheid

Wanneer uit uw slaaponderzoek blijkt dat u slaapapneu heeft leveren wij u apparatuur om ‘s nachts beter te blijven ademen.  De kwaliteit van uw leven stijgt aanzienlijk omdat u overdag weer de energie heeft om alles te doen wat u wilt. Deze behandelmethoden worden geheel vergoed door uw zorgverzekering. Bel tijdens kantooruren naar 085 1302 174 voor advies of maak een afspraak via de website voor het afhalen van screeningapparatuurop onze vestiging in Uden of Barneveld. Met de juiste behandeling is uw vermoeidheid spoedig verholpen!

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren