Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Slaperigheid

Snel naar

Slaperigheid en apneu

Het meest duidelijke en belangrijke symptoom van slaapapneu is vermoeidheid overdag. Dit ontstaat door slaaptekort. Hierdoor ervaart iemand met slaapapneu vaak slaperigheid tijdens het lezen, tv kijken of autorijden. Maar hoe komt dit nu eigenlijk?

Ontstaan van slaaptekort

Iedereen heeft weleens een ademstop, maar dat levert niet direct problemen op. Iemand met slaapapneu heeft echter wel vaker dan vijf keer per nacht een ademstop. Door alle  ademstops wordt u vaak of de diepe slaap gaat snel over naar een lichtere slaap. Hierdoor voelt u zich overdag vaak slaperig en moe, want u rust tenslotte ‘s nachts niet goed uit!

Slaperigheid: een onopvallend symptoom

Slaperigheid: een onopvallend symptoom

In eerste instantie weet iemand vaak zelf nog niet dat hij of zij slaapapneu heeft. Het is voor degene dan ook niet duidelijk waar de slaperigheid en het vermoeide opstaan vandaan komen. Zelf heeft u namelijk vaak het idee dat u goed heeft geslapen. De partner is dan ook vaak degene die het onrustige slapen het beste ervaart, omdat hij of zij er vaak wakker van wordt.Wanneer u samen met uw partner slaapt kunt u vragen of hij of zij u eens wil observeren tijdens het slapen. 

De link tussen slaapapneu en slaperigheid

Slaperigheid is van grote invloed op het dagelijks leven, maar gaat u ermee naar de huisarts dan is het voor de huisarts vaak heel moeilijk om te herkennen waar het probleem vandaan komt. Hoe kunt u nu zelf de link leggen tussen slaapapneu en slaperigheid? Dat is lastig, omdat niet iedereen dezelfde gevolgen ondervindt van slecht slapen. 

Test nu snel online of u slaapapneu heeft

Het gevaar van slaperigheid

Slaperigheid is niet alleen vervelend, maar kan ook nog eens gevaarlijk zijn voor u zelf en uw omgeving. Slaperige mensen hebben namelijk een grotere kans om bijvoorbeeld betrokken te raken bij een ongeval, omdat zij vermoeid in de auto zitten. U denkt waarschijnlijk; op tijd naar bed, dat is de oplossing! Voor iemand met een slaapstoornis, zoals slaapapneu geldt dit echter niet! U kunt moe zijn dan niet meer compenseren door een goede nacht slaap. Het is daarom heel belangrijk om slaapapneu goed te behandelen. Veel patiënten geven na onze behandeling aan dat zij al na één of twee weken minder vermoeid zijn overdag. En hierdoor tijdens de dagelijkse bezigheden minder vermoeid en slaperig zijn.

Gratis vooronderzoek naar slaapapneu

Herkent u klachten? Doe de snelscan!

Doe nu de online slaapapneu test!

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.