Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Symptomen

Snel naar

Symptomen

Slaapapneu is een aandoening waar 600.000 Nederlanders aan lijden. De meesten zijn er zich niet van bewust. Voor velen is het echt een uitkomst wanneer eindelijk de diagnose wordt gesteld.

Het is allereerst heel belangrijk om de symptomen van slaapapneu te herkennen. Daarom zetten wij alvast de belangrijkste kenmerken van slaapapneu op een rijtje.

- Ademstops gedurende de nacht
- Niet uitgerust wakker worden
- (Luid) snurken
- U merkt het niet tijdens het slapen (uw partner vaak wel)
- Slaperigheid tijdens alledaagse zaken als lezen, tv kijken, auto rijden
- Snel geïrriteerd

Test nu snel online of u slaapapneu heeft

Wat is slaapapneu precies?

Bij slaapapneu stopt de ademhaling tientallen seconden tijdens het slapen. Een belangrijk symptoom voor slaapapneu zijn dan ook de ademstops tijdens het slapen. Dit  minimaal 10 seconden.  Vaak is de partner degene die dit opmerkt. Merk je dat jouw partner dit vaker heeft dan 5 keer per uur, dan kan er gesproken worden over slaapapneu. Dit blokkeert de luchtwegen, hierdoor ontstaat een zuurstof daling en gaat het lichaam alarmsignalen afgeven. Hierdoor gaat u minder diep slapen. Hierdoor wordt u niet uitgerust wakker

Vermoeidheid en hoofdpijn

Symptomen van slaapapneu ervaart iemand met deze aandoening dan ook meestal overdag. Het meest duidelijke en belangrijke symptoom van slaapapneu is dan ook vermoeidheid overdag. Dit ontstaat door het slaaptekort. Hierdoor ervaart iemand met slaapapneu vaak slaperigheid tijdens het lezen, tv kijken of autorijden. Een erg vervelend en soms zelfs gevaarlijk symptoom. Daarnaast slaapt u door de slaapapneu vaak erg onrustig, omdat u niet in een diepe slaap valt. 

Snurken

Merkt u dat uw partner erg hard snurkt met daarop volgend een ademstilstand? Dan is de kans groot dat hij of zij slaapapneu heeft. Snurken is vaak voor de partner een groot probleem, omdat dit de nachtrust ernstig verstoord. De symptomen ’s nachts worden niet opgemerkt. Degene met slaapapneu heeft dit ’s nachts niet in de gaten.

De andere symptomen

Niet alleen snurken, hoofdpijn, vermoeidheid en slaperigheid zijn herkenbare symptomen door slaapapneu. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn, concentratieproblemen en vergeetachtig en prikkelbaar zijn.Herken je daarom bij jezelf of bij jouw partner symptomen die op slaapapneu zouden kunnen wijzen. Neem deze dan altijd serieus. Een goede nachtrust van zowel jouw partner als jouw zelf zijn namelijk essentieel voor een goede gezondheid!

Herkent u symptomen?

Vraag het gratis vooronderzoek aan!

Herkent u symptomen? Vul snel de vragen lijst in!

Doe nu de online slaapapneu test!

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.