Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Snurken

Snel naar

Snurken & slaapapneu

Vaak komt slaapapneu aan het licht door een opmerking uit uw omgeving. Een bekend symptoom, waarmee veel mensen slaapapneu associëren, is namelijk snurken. Hoort een huisgenoot u luid snurken met daaropvolgend een ademstop? Telt u partner het aantal seconden dat de ademstop duurt? Dan is de kans groot dat u slaapapneu heeft. Ook uw partner heeft hierdoor last van een verstoorde nachtrust. Zelf heeft u het meestal niet eens in de gaten. Snurken ontstaat doordat de luchtpijp geheel of gedeeltelijk tijdens het slapen afgesloten wordt. Gevolg hiervan is dat het ademen tijdelijk meerdere malen per uur stopt.

Chronisch snurken

Wanneer het snurken langer aanhoudt, is het verstandig om de oorzaken te onderzoeken en indien mogelijk te verhelpen. Chronisch snurken komt voor bij onder meer:

  • langdurig gebruik van spierverslappers
  • overgewicht
  • slaapapneu
  • roken

Wanneer snurken zorgt voor irritatie tussen u en uw partner, is het verstandig om eerst te kijken of apneu een rol speelt.

Test nu snel online of u slaapapneu heeft

Snurken en slaapapneu

Snurken is een van de eerste symptomen van slaapapneu. Snurken is niet alleen vervelend voor uw partner, maar het is ook een risicofactor voor uw gezondheid. Apneu leidt tot chronische vermoeidheidsklachten, een verhoogd risico op overgewicht en diabetes en een grote kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Snurken en slaapapneu

Snurken en slaapapneu

Snurken ontstaat doordat de vrije doorgang van lucht tijdens het slapen belemmerd wordt. Bijvoorbeeld door verslapte spieren of een afwijking aan de neus- en keelholte. Wanneer deze obstructie het ademen tijdelijk doet stoppen en wanneer dit meerdere malen per uur plaatsvindt, spreek je van slaapapneu. Vraag aan uw partner of uw ademhaling stopt tijdens het snurken of zet de voicerecorder van uw mobiele telefoon aan voor een registratie van uw slaap- en ademhalingspatroon. 

Behandeling van snurken

Om in aanmerking te komen voor een behandeling bij het ApneuCentrum, moeten we eerst onderzoeken of uw snurken gerelateerd is aan apneu.

Vooronderzoek

Vraag een gratis vooronderzoek aan. U haalt apparatuur bij ons op, dat u voor het onderzoek thuis in bed gebruikt. Tijdens uw slaap verzamelt de apparatuur gegevens, die wij vervolgens in het ApneuCentrum uitlezen en analyseren. Met deze waarden kunnen wij met grote zekerheid een advies geven. Wanneer er een indicatie is voor een uitgebreid slaaponderzoek, laat u via een verwijzing van uw huisarts een volledig slaaponderzoek doen.

Behandeling apneu

Wanneer u gediagnosticeerd bent, is er een aantal behandelingen mogelijk. We overleggen met u wat voor u de beste keuze is. Een veel gebruikte oplossing is het CPAP-apparaat, dat met een zorgvuldig afgestelde luchtdrukregulator uw ademhaling op gang houdt. Een andere mogelijkheid is het MRA, dat meer ruimte schept in de keelholte door de onderkaak iets naar voren te drukken. Alle behandelingen vergoeden zorgverzekeraars een volledig.

Vraag het gratis vooronderzoek aan

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren