Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Informatie voor verwijzers

Snel naar

Informatie voor verwijzers

ApneuCentrum Nederland is een door het ministerie van VWS goedgekeurd zelfstandig behandelcentrum. Wij diagnosticeren en behandelen patiënten met slaapapneu. Ons doel is iedereen binnen 1 week een diagnose te geven. Dit houdt in dat zowel het slaaponderzoek als het consult plaats vindt binnen een week na de verwijzing.

De Consulten worden gedaan door

- Longarts mevr dr. A.E. van Lambalgen . AGBcode: 0310 4091 Big nummer: 69065285201

of

- KNO-arts dhr dr. S.A.T. van Pinxteren AGBcode:0300 2873 Big nummer: 1905 7675 901

 

Hoe kunt u naar ons verwijzen

Wij zijn aangesloten bij zorgdomein. Dit is ook de manier waarop wij het liefst onze verwijzingen ontvangen. u kunt ons vinden onder

  • longziekten
  • KNO

Daarnaast accepteren wij:

  • Brieven door u geschreven en meegegeven aan de patiënt
  • Fax verwijzingen
  • Post verwijzingen
  • email via apneucentrumnederland@zorgmail.nl (u kunt hier alleen naar mailen als u zelf ook de beveiligde zorgmail heeft)

omdat het niet is toegestaan persoonlijke (medische) gegevens te mailen accepteren wij geen verwijzingen per mail. 

Wanneer u vragen heeft over hoe te verwijzen staan wij u graag te woord. U kunt ons bereiken op 085 1302 174 of via info@apneucentrum.nl

Vergoeding behandeling en diagnose

ApneuCentrum Nederland heeft geen contracten met zorgverzekeraars. Toch wordt de behandeling wel volledig vergoed. Wij voldoen aan alle eisen en hebben de juiste vergunningen. 

Wanneer er niet gecontracteerd wordt geleverd vergoed de zorgverzekeraar tussen de 75% en 100% van het gedeclareerde tarief. ApneuCentrum neemt het verschil altijd voor haar rekening. De patiënt krijgt dus ten opzichte van een ziekenhuis niet met extra kosten te maken.

Het eigen risico dient de patiënt uiteraard wel zelf te betalen. Dit is bij een regulier ziekenhuis niet anders.

Voorbeeld: 

Apneucentrum Declareert €100,-

verzekering vergoedt €75,-

Eigen bijdrage is €25,- Deze is volledig voor rekening ApneuCentrum.

door patiënt zelf te betalen €0,- 

De gratis screening naar slaapapneu

Het Apneucentrum biedt screeningen op slaapapneu aan. Dit doen we kosteloos. De patiënt kan zelf een afspraak maken en heeft daar geen verwijzing voor nodig. Er wordt geen rekening verstuurd, ook niet naar de verzekeraar.

Indien patiënt voor u zit en aangeeft een screening te hebben gedaan zonder uw verwijzing dan klopt dat dus. Echter na uw verwijzing doen we een uitgebreide polygrafie. De resultaten van de gratis screening wegen niet mee bij de beoordeling. Deze is enkel indicatief bedoelt.   

We vinden het belangrijk om mede te delen dat u dus niet achteraf verwijst. Pas na uw verwijzing zetten we het proces in gang.

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.