Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Slaaponderzoek

Snel naar

Slaaponderzoek: binnen één week en gewoon thuis

Voor het slaaponderzoek kunt u bij ons terecht na een verwijzing van uw huisarts. Het slaaponderzoek vindt thuis plaats in uw eigen bed. 

Heeft u al een verwijzing, maar moet u lang wachten? Het ApneuCentrum acht het van groot belang om apneupatiënten snel te helpen. Wij hanteren dan ook geen wachtlijsten. Bel geheel vrijblijvend 085 - 1302 174 voor een afspraak. Binnen een week kunt u bij ons terecht.

Slaaponderzoek in tijden van corona
In verband met het coronavirus heeft het ApneuCentrum alle benodigde voorzorgsmaatregelen genomen om de onderzoeken veilig te kunnen laten plaatsvinden. U kunt dus ook in deze tijd bij ons terecht voor het slaaponderzoek. Heeft u echter klachten, zoals verkoudheid, hoesten of koorts? Dan is het niet mogelijk om nu het slaaponderzoek af te nemen. Voor vragen of overleg kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Aansluiten slaaponderzoek

"Ik ben enorm geschrokken van het hoge aantal ademstops, ik dacht dat ik alleen maar snurkte. Dit was een keiharde confrontatie. Tijd om er nu echt iets aan te gaan doen"

Onderzoek naar slaapapneu

slaaponderzoek thuisOnze verpleegkundige neemt de tijd voor u en bespreekt alle stappen van het onderzoek met u. Ze begint met een korte vragenlijst, zodat we u beter kunnen helpen. Vervolgens meet ze de apparatuur bij u aan.

  1. Ze meet een band aan om u buik en bord. Deze banden meten de buikademhaling en de borstademhaling. 
  2. U krijgt een metertje om een van uw vingers. Deze meet uw hartslag en uw saturatie - het zuurstofgehalte in uw bloed.
  3. De flowmeter meet in uw neus de ademhaling. Zo weten we of u ademt en of er ademstops zijn. Als u alleen door uw mond ademt, is er toch nog genoeg flow of dit in uw neus te meten. 

Wie stelt de diagnose?

De diagnose slaapapneu is ondergebracht bij drie specialismen: long, kno en neurologie. Bij het ApneuCentrum werken artsen van elk specialisme.

Naam arts specialisme Bignummer
S.A.T. van Pinxteren Kno- arts 1905 7675 901
C.W.J. van de Vlasakker Neuroloog 4902 4620 801
J. van der Zeijden Longarts 6902 5100 401
W. E. Clarenbach Longarts 1906 3791 301
E.H.D. Keizer longarts 1904 6985 701
J.J.T. Fiddelaers longarts 8906 432 4001

Iedere arts behandelt vanuit zijn specialisme. Wanneer er vermoedens zijn dat uw klachten meer passen bij een ander specialisme, overleggen de artsen hierover. Of er volgt een vervolgafspraak bij een andere arts. Vanuit een breed perspectief kijken we naar uw klachten en bieden zo altijd een gepaste behandeling.

Voordelen Apneucentrum Nederland



✓ Snel online slaapapneu testen
✓ Uitgebreid onderzoek
✓ Geen wachttijden
✓ Patiënten beoordelen ons met een 9.5
✓ Persoonlijke aandacht
✓ Onderzoek en behandeling slaapapneu volledig vergoed door verzekeraar
✓ Makkelijk uw vraag stellen via whatsapp 

Vergoeding slaapapneu onderzoek

Het slaaponderzoek wordt volledig vergoed uit het basispakket. Heeft u het eigen risico dit jaar al verbruikt? Dan zijn er voor u helemaal geen kosten.

Vragen?

  • Heeft u nog vragen?
Neem contact op

De uitkomst van het onderzoek

Het slaaponderzoek meet een heleboel, maar uw klachten zijn het belangrijkste. Uw klachten vormen samen met uw Apneu Hypopneu Index (AHI) en Oxygenatie(zuurstof) Desaturatie Index (ODI) de mate van de behandeling.

Wanneer is er sprake van slaapapneu?

Er is sprake van in elk geval een van de volgende klachten:

  • Slaperigheid, niet-herstellende slaap-, vermoeidheids- of slapeloosheidssymptomen.
  • 's Nachts wakker worden met een stikkend gevoeld of een ademtekort.
  • De bedpartner of andere waarnemer rapporteert gewoon snurken, ademhalingsonderbrekingen of beide tijdens de slaap van de patiënt.
  • De patiënt is gediagnosticeerd met hypertensie, een stemmingsstoornis, cognitieve dysfunctie, kransslagaderziekte, beroerte.

Daarnaast moet het slaaponderzoek een AHI van 5 of hoger geven.
Bij de combinatie van deze klachten en een index van 5 of hoger, spreken we van OSAS - obstructief slaapapneusyndroom.

Wanneer de hierboven genoemde klachten niet aanwezig zijn, maar er is wel een AHI van 15 of hoger dan spreken we van OSA: obstructief slaapapneu.

Klinkt bekend? Doe de snelscan

Doe nu de online slaapapneu test!

Loop er niet te lang mee rond

Gemiddeld duurt het vijf tot acht jaar voordat slaapapneu wordt ondekt. Voor bijna 40 procent van de mensen die vorig jaar zijn onderzocht, bleek dat ze al bijna acht jaar met klachten liepen. Vaak zijn er eerst allerlei andere onderzoeken geweest en is er druk komen te staan op de relatie, vanwege het snurken en het snel geïrriteerd zijn. Daarnaast is het op het werk lastig om de focus te houden, omdat iemand met slaapapneu vaak vermoeid is. Als u eenmaal gestart bent met de behandeling, dan komt alles langzaamaan weer tot rust.

Hoe ziet de data van de meting er uit?

We meten tijdens uw slaap een heleboel, dat de apparatuur allemaal opslaat. Hieronder ziet u een stukje van zo'n opname. Dit noemen we de ruwe data. U ziet een aantal lijnen:

Rood (Neus & Mond ademhaling)

Blauw (Borstademhaling)

Groen (Buikademhaling)

De zwarte lijn geeft het snurken weer en de lijn waar de rug bij staat de houding. We kijken dus ook in welke houding iemand ligt en of de slaapapneu mogelijk vaker plaatsvindt in een bepaalde houding.

slaaponderzoek meetdata

In de rode lijn ziet u blokjes waarbij oA staat. Dat zijn de ademstops. U ziet dat op dat moment de groene en blauwe lijn blijven doorgaan. Het lichaam geeft de longen dus wel een prikkel om te ademen, maar er is een obstructie. Daarom spreken we in dit geval van een obstructieve apneu. In zo'n periode snurkt iemand dus niet. 

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren