Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Slaaponderzoek

Snel naar

Slaaponderzoek, binnen 1 week en gewoon thuis!

Wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts starten wij altijd zo snel mogelijk met het slaaponderzoek. Het slaapapneu onderzoek is de belangrijkste manier om vast te stellen of u last hebt van slaapapneu. Het slaaponderzoek vindt gewoon bij u thuis plaats in uw eigen bed, het enige wat u hoeft te doen is de apparatuur ophalen en terug brengen.

Heeft u al een verwijzing maar moet u lang wachten? Bel dan is geheel vrijblijvend 085 1302 174 en vraag naar de wachttijden. We informeren u graag.

ik heb al een verwijzing

"Ik ben enorm geschrokken van het hoge aantal ademstops, ik dacht dat ik alleen maar snurkte. Dit was een keiharde confrontatie. Tijd om er nu echt iets aan te gaan doen"

Onderzoek naar slaapapneu

Onderzoek naar slaapapneu

Eén van onze verpleegkundigen zal de tijd voor u nemen en alle stappen van het onderzoek samen met u doornemen. Het begint met een kleine vragenlijst zodat wij u beter kunnen helpen. Vervolgens meten we de apparatuur bij u aan.

Dit bestaat uit de volgende stappen:

Er wordt eerst een band aan om uw buik en borst gemeten. Deze banden meten de buik en borst ademhaling.

Daarna krijgt u een metertje om een van uw vingers. Deze meet een aantal zaken zoals uw hartslag en uw saturatie (zuurstofgehalte in uw bloed).

Als laatste krijgt u een flow meter, deze meet in uw neus de ademhaling. Op deze manier meten we of u ademt en of er ademstops zijn. Wanneer er enkel door de mond wordt geademd is er toch nog genoeg flow om dit in uw neus te meten. 

Voordelen Apneucentrum Nederland✓ Snel online slaapapneu testen, maar ook uitgebreid onderzoek.
✓ Geen wachttijden.
✓ Persoonlijke aandacht.
✓ Onderzoek en behandeling slaapapneu volledig vergoed door verzekeraar.
✓ Patiënten beoordelen ons met een 9.5
✓ Makkelijk uw vraag stellen via whatsapp 06 3012 5310

 

Vergoeding slaapapneu onderzoek

Het slaaponderzoek wordt volledig vergoed uit het basispakket. Heeft u het eigen risico dit jaar al verbruikt? Dan zijn er voor u helemaal geen kosten.

Vragen?

  • Heeft u nog vragen?
Neem contact op

De uitkomst van het onderzoek

Het slaaponderzoek meet een heleboel maar het belangrijkste zijn uw klachten. Deze vormen samen met uw Apneu- hypopneu index (AHI) en oxygenatie(zuurstof)-desaturatie index (ODI) de mate van behandeling.

Of er sprake is van slaapapneu hangt af van de volgende zaken.

Er is sprake van één van de volgende klachten:
- Slaperigheid, niet-herstellende slaap-, vermoeidheids- of slapeloosheidssymptomen.
- 's nachts wakker worden met een stikkend gevoeld of een adem te kort.
- De bedpartner of andere waarnemer rapporteert gewoon snurken, ademhalingsonderbrekingen of beide tijdens de slaap van de patiënt.
- De patiënt is gediagnosticeerd met hypertensie, een stemmingsstoornis, cognitieve dysfunctie, kransslagaderziekte, beroerte.

Daarnaast moet het slaaponderzoek een AHI (apneu- hypopneu-index) van 5 of hoger geven.
In dit geval, klachten en een index van 5 of hoger, spreken we van het (OSAS) obstructief slaapapneu syndroom.

Wanneer de hierboven genoemde klachten niet aanwezig zijn maar er is een AHI van 15 of hoger dan spreken we van (OSA) obstructief slaapapneu.

Klinkt bekend? Doe de snelscan

Doe nu de online slaapapneu test!

Loop er niet te lang mee rond

Gemiddeld duurt het vijf tot acht jaar voordat slaapapneu wordt ondekt. Voor bijna 40% van de mensen die vorig jaar zijn onderzocht bleek dat ze al bijna acht jaar met de klachten liepen. Vaak zijn er eerst allerlei andere onderzoeken geweest en is er druk komen te staan op de relatie, ivm snurken en snel geirriteerd zijn. Daarnaast is het op het werk ook lastig om de focus te houden doordat men altijd maar vermoeid is. 
Eenmaal gestart met de behandeling komt alles langzaam aan weer tot rust.

Hoe ziet de data van de meting er uit?

We meten tijdens uw slaap een heleboel. Dit wordt door het apparaat allemaal opgeslagen. Hieronder ziet u een stukje van zo'n opname. Dit noemen we de ruwe data. In dit stukje ziet u een aantal lijnen

Rode (Neus & Mond ademhaling)

Blauwe (Borstademhaling)

Groene (Buikademhaling)

Tevens ziet u het snurken(de zwarte lijn) en de houding(de lijn waar rug bij staat). Er wordt dus ook gekeken in welke houding iemand ligt en of de slaapapneu zich eventueel meer voordoet in een bepaalde houding.

U ziet in de rode lijn blokjes waar oA bij staat. Dit zijn de ademstops. U ziet dat op dat moment de groene & blauwe lijn wel blijven doorgaan. Het lichaam geeft de longen dus wel een prikkel om te ademen maar er is een obstructie. We spreken daarom ook van een obstructieve apneu in dit geval. In zo'n periode snurkt iemand dus niet. 

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.