Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Slaapstoornis

Snel naar

De slaapstoornis apneu

Er zijn veel verschillende slaapstoornissen. Slaapapneu is een bekende slaapstoornis, Bij een slaapstoornis slaapt u ’s nachts juist teveel of te weinig. In beiden gevallen ben je overdag erg moe. Wanneer u niet kunt verklaren waarom u vaak moe bent, dan is het verstandig om uw slaapgedrag eens goed te bekijken. Ongeveer een derde van de volwassenen in Nederland heeft slaapproblemen. De problemen van een slaapstoornis beperken zich niet tot te weinig slaap. Ze kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor het functioneren overdag. 

Slaap gerelateerde ademhalingsstoornis

Slaap gerelateerde ademhalingsstoornis

Met slaapapneu heeft u wel vaker dan vijf keer per uur dat u slaapt een ademstop. Door alle ademstops gaat de diepe slaap snel over naar een lichtere slaap. De slaapstoornis slaapapneu wordt dan ook wel een slaap gerelateerde ademhalingsstoornis genoemd. 

Hoe kunt u deze vorm van slaapstoornis vaststellen?

Het is daarom allereerst belangrijk om erachter te komen of u leidt aan deze slaapstoornis. Door een slechte nachtrust heeft u minder energie overdag. Bij ons kunt u door middel van een simpele online test direct bepalen of er een kans is dat u leidt aan slaapapneu. 

Test nu snel of u slaapapneu heeft

Het is belangrijk dat u de klachten van deze slaapstoornis serieus neemt Naast deze test kunt u zich ook een nacht gratis laten onderzoeken in uw eigen bed.  Hiervoor haalt u een apparaatje bij ons op. Nadat u een nacht met dit apparaatje geslapen hebt, brengt u dit terug. Wij bekijken samen met u de opname en u krijgt direct de uitslag!

 

De slaapstoornis behandelen

Wanneer blijkt dat u inderdaad leidt aan de slaapstoornis slaapapneu, dan is het erg belangrijk om dit zo snel mogelijk te behandelen. Bij ernstige slaapapneu komen namelijk vaak een hoge bloeddruk en hartproblemen voor.  De directe gevolgen zijn dan ook goed merkbaar. Deze slaapstoornis heeft dus niet alleen invloed op uw dagelijks leven, maar ook op uw gezondheid. Wanneer u weet dat u leidt aan slaapapneu, dan is het heel belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat behandelen. 

Onze behandelingen

Naast de screening biedt het Apneucentrum keuze uit een aantal behandelingen. We overleggen met u hoe u uw slaapstoornis het beste kunt behandelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een behandeling met een CPAP-apparaat. Dit is de meest voorkomende behandeling voor slaapapneu syndroom in Nederland. U kunt uw slaapstoornis ook behandelen met de MRA-beugel. Deze beugel wordt aangemeten door uw tandarts. Belangrijk om te weten is dat het slaaponderzoek en de  behandelingen volledig worden vergoedt door uw verzekeraar.

Gratis screening op slaapapneu

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.