Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Slaapstoornis

Snel naar

De slaapstoornis apneu

Er zijn veel verschillende slaapstoornissen. Slaapapneu is een bekende slaapstoornis, Bij een slaapstoornis slaapt u ’s nachts juist teveel of te weinig. In beiden gevallen ben je overdag erg moe. Wanneer u niet kunt verklaren waarom u vaak moe bent, dan is het verstandig om uw slaapgedrag eens goed te bekijken. Ongeveer een derde van de volwassenen in Nederland heeft slaapproblemen. De problemen van een slaapstoornis beperken zich niet tot te weinig slaap. Ze kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor het functioneren overdag. 

Slaap gerelateerde ademhalingsstoornis

Slaap gerelateerde ademhalingsstoornis

Met slaapapneu heeft u wel vaker dan vijf keer per uur dat u slaapt een ademstop. Door alle ademstops gaat de diepe slaap snel over naar een lichtere slaap. De slaapstoornis slaapapneu wordt dan ook wel een slaap gerelateerde ademhalingsstoornis genoemd. 

Hoe kunt u deze vorm van slaapstoornis vaststellen?

Het is daarom allereerst belangrijk om erachter te komen of u leidt aan deze slaapstoornis. Door een slechte nachtrust heeft u minder energie overdag. Bij ons kunt u door middel van een simpele online test direct bepalen of er een kans is dat u leidt aan slaapapneu. 

Test nu snel online of u slaapapneu heeft

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.