Klik hier om naar de pagina van Valeo Kliniek te gaan


Gratis screening

Concentratieproblemen

Snel naar

Concentratieproblemen en slaapapneu

Concentratieproblemen en slaapapneu

Klachten als ademstops en onrustig slapen merkt vaak alleen de partner op. Slaapt uw partner erg vast of slaapt u alleen, dan blijven deze klachten vaak onopgemerkt. Het is dan ook belangrijk om te kijken of u andere symptomen ervaart. De symptomen kunnen allemaal los van elkaar voorkomen. Wanneer heeft u nu eigenlijk slaapapneu en wanneer zijn de gevolgen merkbaar?

Moeite met concentreren door slaaptekort

Concentratieproblemen zijn een belangrijk symptoom van slaapapneu. Door de ademstops ontstaan er veranderingen in het brein. Overdag bent u meestal ontzettend moe door de slaapapneu. Dit komt door het veelvuldig stokken van de ademhaling tijdens de slaap. Door dit slaapgedrag werken de hersenen niet meer goed en ontstaan er concentratieproblemen. Door slaaptekort kunt u daarom vaak minder goed nadenken en uw aandacht ergens bijhouden. Slaap speelt een hele belangrijke rol bij leren en denken. 

Kenmerken van concentratieproblemen

Vergeetachtigheid is een belangrijk kenmerk van concentratieproblemen. Als u slecht slaapt, kunt u minder goed informatie verwerken en gaat uw vermogen om te denken achteruit. Wat zijn andere kenmerken van concentratieproblemen?

  • U bent niet in staat om u voor langere tijd te concentreren op één taak of project.
  • U hebt moeite om langere tijd te lezen.
  • U bent snel afgeleid.
  • U hebt veel tijd nodig om een taak af te ronden.

Test nu online of u slaapapneu heeft

Gevolgen van concentratieproblemen

Concentratieproblemen kunnen het dagelijks functioneren erg verstoren, omdat u niet helder bent en erg duf in uw hoofd kunt zijn. Hierdoor kunt u zich bijvoorbeeld minder goed concentreren op uw werk. Het is belangrijk dat u uw concentratieproblemen serieus neemt. 

De oplossing

Wat is nu de oplossing om van uw concentratieproblemen af te komen? Het is in elk geval belangrijk dat u een vooronderzoek laat doen, als u zich herkent in de symptomen. Bij het ApneuCentrum kunt u zich gratis een nacht laten onderzoeken in uw eigen bed. Door de juiste apparatuur en nauwkeurige metingen hebben we direct een indicatie of u slaapapneu heeft. Voor dit vooronderzoek heeft u geen verwijzing van uw arts nodig.

Vraag nu het vooronderzoek aan

 

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.

Vragen? Stel ze via WhatsApp

Deze site gebruikt cookies

Accepteren