Gratis screening

Nu ook bereikbaar voor vragen via WhatsApp op 06-30125310

Concentratieproblemen

Snel naar

Concentratieproblemen en slaapapneu

Concentratieproblemen en slaapapneu

Vaak zijn de klachten niet ernstig genoeg om te behandelen. Ademstops en onrustig slapen worden vaak door de partner opgemerkt. Slaapt uw partner erg vast of slaapt u alleen, dan blijven deze klachten vaak onopgemerkt. Het is dan ook belangrijk om te kijken of u zelf andere symptomen ervaart. De symptomen kunnen allemaal los van elkaar voorkomen. Wanneer heeft u nu eigenlijk slaapapneu en wanneer zijn de gevolgen merkbaar?

Moeite met concentreren door slaaptekort

Concentratieproblemen zijn een belangrijk symptoom van slaapapneu. Door de ademstops ontstaan er namelijk veranderingen in het brein.  Door de slaapapneu bent u overdag meestal ontzettend moe. Dit komt door het veelvuldig stokken van de ademhaling tijdens de slaap. En door slaapgedrag werken de hersenen niet meer goed. Hierdoor ontstaan concentratieproblemen. U kunt door slaaptekort daarom vaak minder goed nadenken en uw aandacht ergens bijhouden. Slaap speelt dan ook een hele belangrijke rol bij leren en denken. 

De kenmerken van concentratieproblemen

Vergeetachtigheid is een belangrijk kenmerk bij concentratieproblemen. Wanneer u slecht slaapt, kunt u minder goed informatie verwerken en ook gaat u vermogen om te denken achteruit. Wat zijn nu andere kenmerken van concentratieproblemen:

- U bent niet in staat om zich voor langere tijd te concentreren op één taak of project;

- U hebt moeite om langere tijd te lezen;

- U bent snel afgeleid;

- U hebt veel tijd nodig hebben om een taak af te ronden.

Test nu snel online of u slaapapneu heeft!

Gevolgen van concentratieproblemen

Het is belangrijk dat u concentratieproblemen serieus neemt. Concentratieproblemen kunnen namelijk het dagelijks functioneren erg verstoren, want u bent niet helder en erg duf in uw hoofd. Hierdoor kunt u zich bijvoorbeeld minder goed concentreren op uw werk. Het is daarom belangrijk dat u uw concentratieproblemen serieus neemt. 

De oplossing

Wat is nu de oplossing om van uw concentratieproblemen af te komen? Het is in elk geval belangrijk dat u een vooronderzoek laat afnemen wanneer u zich herkent in deze symptomen. U kunt zich via ons gratis een nacht laten onderzoeken in uw eigen bed. Door de juiste apparatuur en  nauwkeurige metingen hebben we direct een indicatie of u slaapapneu heeft. Voor dit vooronderzoek heeft u geen verwijzing van uw arts nodig.

Vraag nu het vooronderzoek aan!

 

Vergoeding door elke zorgverzekeraar.